Jak usunąć użytkownika z konta firmowego?
Usuń konto użytkownika, gdy dana osoba odchodzi z firmy lub nie potrzebuje już dostępu do platformy.
Ważne: Aby usunąć użytkownika o typie konta Pracownik, musisz posiadać rolę Super Administratora lub Administratora.
Instrukcja krok po kroku
- Przejdź do Ustawień
Zaloguj się do swojego konta, kliknij menu rozwijane w prawym górnym rogu ekranu i wybierz Ustawienia.
- Otwórz sekcję Użytkownicy
W menu po lewej stronie wybierz zakładkę Użytkownicy.
- Wybierz użytkownika do usunięcia
Odnajdź właściwego użytkownika na liście, kliknij menu opcji obok jego danych i wybierz Usuń użytkownika.
- Potwierdź usunięcie w aplikacji i wiadomości e-mail
W oknie potwierdzenia kliknij Usuń konto. System wyśle wiadomość z linkiem potwierdzającym na Twój adres e-mail. Otwórz wiadomość i kliknij w link, aby dokończyć proces.
Uwaga: Link potwierdzający jest ważny przez 15 minut. Po tym czasie wygaśnie i konieczne będzie ponowne zlecenie usunięcia.
Ważna informacja: Usunięcie konta jest nieodwracalne. Po zatwierdzeniu procesu usunięty użytkownik nie może zostać przywrócony.
Aby ocenić ten artykuł, kliknij TUTAJ. Każdy komentarz jest dla nas bardzo cenny. Dziękujemy!