Jak zrezygnować z subskrypcji?
Rezygnacja z subskrypcji polega na wyłączeniu jej automatycznego odnawiania. Gdy to zrobisz, nie obciążymy ponowie Twojej karty, a dostęp do płatnych funkcji zachowasz do końca opłaconego okresu.
Jak wyłączyć odnawianie dla całej subskrypcji?
- Zaloguj się i przejdź do zakładki Przegląd produktów. > eSign Studio.

- Odnajdź subskrypcję, z której chcesz zrezygnować.

- Wybierz opcję wyłączenia odnawiania dla całej subskrypcji.

Uwaga: Wyłączenie odnawiania dla całej subskrypcji dotyczy wszystkich użytkowników przypisanych do miejsc w tym planie.
Jak wyłączyć odnawianie dla wybranych miejsc?
Jeśli posiadasz kilka miejsc w ramach jednej subskrypcji (np. 4 stanowiska) i chcesz zmniejszyć ich liczbę (np. do 2):
- Przejdź do zakładki Przegląd produktów > eSign Studio.

- Rozwiń szczegóły wybranej subskrypcji.

- Kliknij Wyłącz odnawianie przy konkretnym miejscu, z którego rezygnujesz.

Czy po anulowaniu subskrypcji stracę dostęp do moich dokumentów?
Nie. Po zakończeniu opłaconego okresu Twoje konto automatycznie przejdzie na bezpłatny plan eSign FREE. Zachowasz pełny dostęp do swojego konta oraz do wszystkich wcześniej utworzonych i podpisanych dokumentów.
Co dzieje się po rezygnacji?
- Zyskujesz dostęp do płatnych funkcji do końca trwania bieżącego, opłaconego okresu.
- Po upływie tego czasu Twoje konto automatycznie przejdzie na bezpłatny plan eSign FREE.
Aby ocenić ten artykuł, kliknij TUTAJ. Każdy komentarz jest dla nas bardzo cenny. Dziękujemy!