Podczas nadawania dokumentu nastąpiło wylogowanie. Gdzie znajdę swój dokument?
Twój dokument nie przepadł. Wszystkie rozpoczęte, ale jeszcze nienadane procesy są automatycznie zapisywane na Twoim koncie.
Jak wrócić do edycji dokumentu?
- Zaloguj się ponownie na swoje konto na platformie.
- W menu bocznym przejdź do zakładki Moje Dokumenty, a następnie wybierz folder Robocze.
- Odszukaj przerwany proces i kliknij Edytuj, aby dokończyć konfigurację oraz wysłać dokument do podpisu.

Ważne: Wersje robocze dokumentów są przechowywane w systemie przez 30 dni. Po upływie tego czasu zostają trwale i bezpowrotnie usunięte.
Aby ocenić ten artykuł, kliknij TUTAJ. Każdy komentarz jest dla nas bardzo cenny. Dziękujemy!